You are currently viewing Solblomma är Still Happy

Solblomma är Still Happy

Solblomma är Still Happy

Efter att förra året ha släppt såväl ett nytt album som den retrospektiva samlingen Zombic Bombs & Dr. Pouts på egna etiketten Blomkraft tar SoLBLoMMa i vår sikte på framtiden med nya samarbetspartners. I början av året kontrakterades hon av COMEDIA, som idag släpper singeln ”Still Happy” där SoLBLoMMa – som nyligen återvände hem från en arbetsresa till Los Angeles – presenterar sig med nya spännande klanger och ett delvis helt nytt elektroniskt sound.

 

SoLBLoMMa är en unikt färgstark fågel med ett exceptionellt personligt uttryck. Udda, originell och helt ensam om sin särart i Musiksverige. Den engelska musikjournalisten Neil Mason (tidigare New Musical Express) har beskrivit henne så här i Electronic Magazine.

 

”Föreställ dig att Depeche Mode blir utsparkade ur turnébussen en kall, mörk vinternatt, samtidigt som Lykke Li blir tagen av den mörka sidan. Tänk dig Kylie med Winehouse-problem, Emiliana Torrini spelad på 45 varv och Kate Bush uppträdandes påtänd under Björks dejt med Goldie…Ja – då får vi något som kan liknas vid Solblomma. Med ögon man kan ställa tekoppar på finns det något av Cheryl Cole över henne … men med en nattlig Katie Price-makeover … med dockkläder. Det låter originellt. Check. Det ser originellt ut. Check. Man skulle med lätthet kunna ordna in musiken under den rådande trenden av 80-talsinfluerad elektronica med postpunksinslag och ingen skulle höja på ögonbrynen.”

 

Still Happy är producerad av Håkan Folkesson och den 26 maj följs det här singelsläppet upp med en EP innehållande remixer av bl.a Eddie Cabrera, Carl-q-Lator och Berlin-baserad EvOLu.

 

SoLBLoMMa är Still Happy – nu börjar nästa kapitel!

Lämna ett svar