You are currently viewing Förslag på bra dopgåvor

Förslag på bra dopgåvor

Förslag på bra dopgåvor

För de flesta människor är doppresenter typiska exempel på ett gåvotillfälle som är något knepigt: om du inte är djupt rotad i det religiösa samfundet, är det svårt att veta vad som förväntas av dig i termer av din gåva. Borde det vara något traditionellt, med en tydlig andlig eller religiös aspekt eller är det okej att satsa på ett modernare alternativ? Traditionella gåvor i samband med denna ceremoni innehåller vanligtvis silversmycken med kristen symbolik men för vissa kan det bara verka lite omodernt eller de kanske helt enkelt inte känner sig bekväma med att ge gåvor som innebär en viss grad av religiöst om de inte tillhör denna kultur. Du kan också fråga dig själv hur barnet kommer att njuta av den söta lilla Silver Halsband med en kors hängande när den har vuxit ur den.Den enda fördelen med dessa doppresenter verkar vara att de är söta och värdefulla, men de har inte mycket användning för dem i framtiden. Många vill att gåvorna som de skänker bort ska vara både meningsfulla, användbara och minnesvärda.  Det kan tyckas lite ironiskt med tanke på att dop uppenbarligen är en religiös angelägenhet i första hand, men du bör definitivt tänka på hur religiös familjen verkligen är innan du köper en dopgåva.På många platser i Europa, har dopet blivit mycket mer av en sedvänlighet, än att dopet är ett uttryck för den faktiska religiösa identiteten av en familj. Oavsett om detta ses som bra eller dåligt, har det i vissa fall blivit en “sak att göra” snarare än ett medvetet val att inviga ett barn in i det “kyrkliga samhället”. Så beroende på betydelsen av den religiösa aspekten till barnets familj, är det antingen klokt att inkludera åtminstone en liten religiös eller andlig symbol i din gåva så är du på den säkra sidan. Om du är osäker, fråga bara om detta, eftersom det är mycket bättre än att det blir fel och kan reta upp vänner och släkt.

Vad bör du då ge som en mordern dopgåva?

 

Först av allt, måste du bestämma om du vill hålla dig till traditionen eller gå mot ett nytt spår. Om så är fallet, så finns det några fantastiska idéer som är både personliga och användbara. Om du väljer att gå för en traditionell doppresent, så varför inte försöka hålla göra det lite nyttigt och ge något som faktiskt kan användas och uppskattas bortom barndomen. Överväg då några av dessa alternativ:

Fotoalbum med ett religiöst ordspråk tryckt på omslaget, plus namn och datum för dop

Mynt präglade i födelseåret för barnet

Graverad silver baby Cup

Graverad silver minnes låda

Bild/hänge av en skyddsängel

Täcke

Försök att hålla doppresenterna enkla och inte göra dem alltför baby-fokuserade: det är mycket bättre att gå för något tidlöst och stilfullt. För gravyr, till exempel, gå då för typsnitt som en tonåring eller tonåringar kommer också att gilla. Du kanske vill undvika tecken från barnböcker eller karikatyrer också eftersom de är bara inte “cool” bortom dagis. Om du föredrar att lämna den traditionella doppresenter till någon annan och i stället ge en modern doppresent, då kan du överväga något av följande objekt:

Silver bildram graverad med namn och födelsedatum för barnet

Klassiska smycken som barnet kan bära när de är äldre

Vaggvisa lampor eller leksaker (eller i själva verket någon annan gåva du skulle också ge för en bebis födelsedag)

Klassiska barnböcker

Alternativt, varför inte öppna ett sparkonto i barnets namn och betala i en liten summa för att inrätta ett sparande för barnets framtid? Du kan betala lite pengar varje år på barnens födelsedag eller vid jul i stället för att köpa presenter. Detta kommer definitivt att uppskattas i det långa loppet och skulle vara mycket mer användbar än ytterligare en leksak.

Lämna ett svar