You are currently viewing Corlioni Den Nya Generationens Artist och Producent

Corlioni Den Nya Generationens Artist och Producent

Corlioni Den Nya Generationens Artist och Producent

Den som varit uppmärksam har lagt märke till helt ny utveckling inom musikbranschen. Nämligen att allt fler artister har börjat ansvara för sin egen produktion. Dessa musiker har kommit att sticka ut i den annars mycket traditionella musikindustrin. Men, vad gör egentligen dessa multibegåvade producenter och artister? Vi fick chansen att ställa några frågor till en av dem. Corlioni, vars musik präglas av avslappnade melodier, har väckt mycket uppmärksamhet med sitt senaste projekt “Destiny” och gav oss en intressant inblick i en annars sluten krets.

1, Vad gör egentligen en person som både är artist och producent?

Jadu, själv har jag aldrig riktigt tänkt tanken att det finns särskilda produktionsartister. Men jag kan svara utifrån egna erfarenheter. Vi skulle kunna kategoriseras som personer vars drivkraft är att helt enkelt göra musik. I överlag är vi nog ganska ointresserad av ära och rikedom. Och tack vare Internet har vi fått möjligheterna att själv styra över hur musiken görs tillgänglig. Förr i tiden så kunde en enskild låt inte få någon spridning alls om den inte hade ett känt namn eller en stor grupp bakom sig. Men som egen producent kan jag själv skapa musiken, anlita någon som sjunger och sedan sköta marknadsföringen på egen hand.

2, Vilken sorts musik skulle du säga att du skapar?

Det är något jag har grubblat på. Och jag lyckas aldrig hitta ett bra svar. I början brukade jag säga att jag gjorde EDM, eller elektronisk dansmusik, men sedan insåg jag att jag mer eller mindre omedvetet hade kryddat den med tropisk house. Ska jag vara helt ärlig så brukar jag försöka undvika att medvetet skapa musik inom en viss kategori. Vanligtvis låter jag låten utveckla sig själv. Vill man sedan sätta en etikett så finns det oändligt antal kategorier att välja mellan.

3. Ett vanligt förekommande påstående är att din musik är nordisk. Är det något du upplever själv?

Ja, haha. Det är något jag faktiskt har lagt märke till själv. Och jag tar det alltid som högt beröm. Jag misstänker att har jag har påbrå från vikingarna! Men jag tror att det hela beror på att jag lägger stor vikt på melodi. På samma sätt som många Skandinaver gör. Lyssnar man på musiker från Norge, Danmark eller Sverige så är starka melodier återkommande. Förmodligen är detta en kulturell sak som sträcker sig långt bak i tiden. Fast jag tänker inte förneka att jag gillar eurodance, lol.

4. Är det några särskilda artister som du själv gillar?

Hur många som helst! Skulle kunna spendera hela dagen på den här frågan. Men det finns en ung kille som kallar sig för Ahrix. Hans låt “Nova” är helt fantastisk. Men när det kommer till mer etablerade artister så tycker jag att Alan Walker är ett geni. Och Mike Perry är en återkommande influens. Och jag får inte glömma att nämna Kyogo vars tekniska färdigheter är unika. Han har alltid något intressant att komma med. Generellt sett så lyssnar jag mycket på musik från 80- och 90-talen. Värda att nämnas där är OMD, Depeche Mode och Soft Cell. Deras musik kan jag lyssna på i evigheter. Helt klart innovatörer.

5. Finns det någon särskild som du skulle vilja arbeta med?

Snacka om lätt fråga. Högst på den listan hamnar utan tvekan Zara Larsson. När man lyssnar på hennes röst så märker man varför hon är eftertraktad. Rösten är särpräglad men samtidigt väldigt len. Att arbete med henne vore sin egen belöning. Utöver henne? Hon som skrev och sjöng på the Ocean, Shy Martin. Fantastisk låt och riktigt bra produktion av Mike Perry. När det kommer till andra stilar så skulle det vara intressant att arbeta med Chris Isaak. Hans stil är så klart lite annorlunda och mer 50-tal, men tänk att få chansen att kombinera hans stil med en avslappnad danslåt i tropisk “stil”.

6. Några planer för framtiden?

Att testa nya saker. Och försöka hitta nya musikupplevelser. Fler låtar och videos helt enkelt….

Lämna ett svar