You are currently viewing Besöka Eiffeltornet

Besöka Eiffeltornet

Besöka Eiffeltornet

Har du alltid velat se och besöka Eiffeltornet? Det kanske är dags att göra det nu och för enkelhetens skull köpa biljetter i förväg.

Eiffeltornet är Paris mest kända turistattraktion. Eiffeltornet, La Tour Eiffel, är ett 324 meter högt järntorn med antenn och den är beläget på Champs de Mars. Tornet ritades av Stephen Sauvestre och konstruerades av Gustave Eiffels företag. Tornet uppfördes mellan 1887 och 1889 för franska revolutionens hundraårsjubileum och entrén till världsutställningen Exposion Universelle var just vid Eiffeltornet. Tornet invigdes 31 mars 1889 och allmänheten kunde besöka byggnaden 6 maj samma år.

Eiffeltornet blev populärt bland allmänheten redan från början. När världsutställningen stängde hade nära två miljoner människor varit uppe i tornet. Idag har omkring 250 miljoner turister besökt tornet sedan invigningen.

Avståndet till första plattformen är 57 meter, till den andra 115 meter och till den tredje 276 meter. När du kommer till tornet kan du köpa biljetter där men köerna är ofta långa. Det är både billigare och enklare att köpa biljetter i förväg. Allra billigast är att gå upp till tornet.

eiffeltornet biljetter

Det finns glasgolv i Eiffeltornets våning 1. Den stod klart 2014. Detta har lockat nya besökare till den tidigare inte särskilt populära första våningen som är ”bara” 57 meter över marken. Det finns även restauranger i Eiffeltornet som Altitude 95 på första våningen (namnet kommer av att den ligger 95 m över havsnivån) och Jules Verne, en dyr gastronomisk restaurang på andra våningen. Jules Verne har en stjärna i Michelinguiden. Du kan njuta av en middag på Restaurant 58 på första våningen. Om du har bokade biljetter går du före köerna och kan ta hissen upp till första våningen. Du kan även äta trerätters lunch på Restaurant 58. Då anmäler du dig i restaurangens reception vid foten av Eiffeltornet 30 minuter innan lunchsittningen. Du blir hänvisad till hissen och uppe i restaurangen eskorteras du i ditt bord och kan beställa dryck. Ett buffébord står uppdukat och där kan du välja vad du vill äta. Biljetter måste du ha köpt i förväg.

Ta en tur till Eiffeltornet och du kan beundra utsikten över Paris. Du kan besöka andra våningen med hisnande utsikt över den franska huvudstaden. Du kan kombinera besöket med en busstur med panoramautsikt över staden. Speciellt om du är i Paris första gången kan detta rekommenderas. Du åker med luftkonditionerad panoramabuss som erbjuder dig en möjlighet att lära dig fakta om Paris historia och se alla de olika monumenten i staden. Biljetter köper du enklast i förväg via internet. Så njut av den tre timmar långa rundturen i Paris och se stadens berömda byggnader och andra sevärdheter. I priset ingår transport med luftkonditionering, ljudguide via headset samt biljetter till andra våningen.

Biljetter till Eiffeltornet

Du kan bara inte besöka Paris utan att besöka Eiffeltornet. Enklaste sättet att köpa biljetter till Eiffeltornet är att köpa sightseeingtur i Paris som inkluderar ett besök i Eiffeltornet. Du kan även gå in på Eiffeltornet biljetter Eller varför inte äta lunch eller middag i Eiffeltornet? Det är bara att välja den tur som är din favorit och snart är du uppe i tornet och har en fantastisk utsikt över Paris.

Lämna ett svar